Skip to main content

Számos újdonsággal várja Sopron és a Fertő tó vidéke az aktív turistákat

Számos újdonsággal várja Sopron és a Fertő tó vidéke az aktív turistákat

Hiánypótló kerékpáros útvonalak fejlesztése, újjáépített kilátó, vízi madárles, megújult tanösvény. Ezek mind részei az „Aktív turisztikai fejlesztések a Sopron-Fertő Turisztikai Térségben” elnevezésű projektnek, melynek mostanra valamennyi vállalt eleme megvalósult. A fejlesztéseknek köszönhetően gyönyörű, erdei-mezei bringaúton érhetik el a kerékpárosok Sopronból a Fertő tavat, a kirándulók újra kilátóból nézhetnek körül a Kecske-hegyről, illetve az ország első tanösvényét digitális kalandtúraként is végig járhatják.

529 millió forintos európai uniós forrásból széleskörű turisztikai fejlesztés valósult meg a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térségben, melyet az aktív turizmus élénkítése érdekében hajtották végre. A Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. (SFTF), az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK), valamint a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködésével megvalósuló beruházás eredményeként számos fejlesztés valósult meg az elmúlt időszakban.

Sopron és Harka között kerékpárforgalmi létesítményeket alakítottak ki, melyeknek köszönhetően a két szomszédos település szép természeti környezetben vált elérhetővé egymás és a kirándulók számára. A régóta várt kerékpáros út révén jó minőségű, 4,3 km hosszú erdei-mezei útvonalon, biztonságosan lehet eljutni Harkára, illetve a határon át egészen az ausztriai Sopronnyékre. Ráadásul a fejlesztést követően módosították az EuroVelo 13 útvonalat, így mostantól ez a szakasz is a nemzetközi kerékpáros túraútvonal részévé vált.

Elkészült Sopronban a Nemeskúti út is, amely így kerékpározásra is alkalmassá vált. Ezzel a fejlesztéssel Sopron felől jó minőségű, szilárd burkolattal ellátott úton érhető el a Fertő tó körüli kerékpárút-hálózat. A több mint 3,5 kilométer hosszú, korábban is használt útszakasz új aszfaltburkolatot kapott, valamint egy egyedülállóan szép panorámaponton kerékpáros pihenőhelyet is kialakítottak padokkal, asztallal, információs táblával és térképpel. A bringás fejlesztések sorát pedig a turisztikai térségbe újonnan bekerülő Simaság belterületén kialakított kerékpáros pihenőhely zárja.

Megújult a soproni Kecske-hegyi kilátó is. A csaknem 14 méter magas létesítményt a Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátó helyén építettek újjá. A kilátóból egyaránt pazar kilátás nyílik a környék erdőségeire, Sopron városára és a Fertő tóra. Ezzel párhuzamosan a soproni Lőverekben kialakított Alpin Park továbbfejlesztésével is végeztek a szakemberek. A különleges erdei kalandpark három új játszótéri elemmel bővült, amely így még színvonalasabb aktív kikapcsolódási helyszínt jelent a családok számára.

A Ciklámen-tanösvény a digitális fejlesztések révén a bakancsos turisták új célpontja lesz, amely a kiterjesztett valóság segítségével új élményeket biztosít a kirándulók számára. A Digitális Vándor alkalmazáson keresztül is elérhető, a Soproni-hegyvidék legismertebb sétaútja kacskaringósan a Soproni Parkerdő legszebb részeire kalauzol bennünket, természetesen az ősszel virágzó, szemet-lelket gyönyörködtető ciklámen mezőkön keresztül. A Fertő tóban megépült vízi madárles pedig a Nemzeti Park által szervezett túrák keretében nyújt különleges természetközeli élményt a nádas gazdag, a világon is ritkaságszámba menő madárvilágának felfedezésére.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds