Skip to main content
Északi-középhegységZemplénTuristaház

Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK)

By 2021.10.13.január 25th, 2022No Comments

A Zemplén szívében, a Pálházi Állami Erdei Vasút Rostalló állomásához közel Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ (RÖNK) néven a térség legfejlettebb turistaháza jött létre a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program keretein belül. A kihasználatlan épületek újragondolásával kialakított oktatási és turisztikai központ több célt is szolgál: erdei iskolai és szálláshely szolgáltatásokat nyújt interaktív erdei környezeti ismeretterjesztéssel egybekötve. A RÖNK különlegessége, hogy az épületek egy hagyományos zempléni falu építészeti elemeit is megjelenítik, egy mini skanzenben bemutatva a stílusjegyeket. A szálláshely, valamint a kiállítási és foglalkoztató épület környezetét egyebek mellett kútház, harangláb és fogadókapu is színesíti, az épületek mellett pedig egy játszótér is várja a gyerekeket.

A Rostallói Ökotudatos Nevelési Központ nem csupán a bakancsos túrázók számára készült, hiszen a Zemplén és a Felső-Tisza térsége egy sor aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál. A sárospataki, füzéri és a regéci vár is egészen közel van, a vízi kalandok szerelmesei a felső-tiszai nyaralóhajózás tokaji központja mellett a Bodrog és a Hernád hullámait is élvezhetik, és a bringások sem maradnak élmény nélkül. A szálláshely 34 férőhelyes, ezért alkalmas osztálykirándulások vagy táborok helyszínének is.

Szolgáltatások: komfortos szálláshely 34 fő részére, felszerelt konyha, erdei iskola interaktív programokkal, játszótér

Utolsó felújítás éve: 2021
Nyitvatartás: egész évben

Látnivalók a környéken: Pálházi Állami Erdei Vasút, Kőkapu, Jánosvára-kilátó (Kovácsvágás), füzérradványi Károlyi-kastély, Regéci vár, Füzéri vár, Zemplén turistaútjai, tanösvényei (Uhu éjszakai tanösvény) és zempléni kilátások (Nagy Péter-mennykő, Sólyom-bérc, Kerek-kő), Boldogkő vára, Vizsolyi Biblianyomtató Műhely Élménymúzeum, Hercegkút pincesorai, Gombos-hegyi kálvária és kilátó (Hercegkút), Rákóczi-vár (Sárospatak), Zemplén kalandpark (Sátoraljaújhely)

Turistaház adatlap

Országrész: Északi-középhegység
Helyszín: Regéc (Rostalló)
Férőhely: 34

Elérhetőség

Telefon: +36 20 967 8973
E-mail: info@hanyi-istok.hu
Weboldal: http://ronk-rostallo.hu/
Facebook: Rönkrostalló
Cím: 3893 Regéc, külterület 0175 hrsz. / Rostalló, (Pálházi Állami Erdei Vasút Végállomása)
GPS: 48.423257°, 21.424880°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds