Skip to main content

Rekordmértékű kerékpáros fejlesztések 2021-ben

Rekordmértékű kerékpáros fejlesztések 2021-ben

2020 után 2021-ben is folytatódott a trend, ismét minden korábbi évnél több kerékpárút épült vagy újult meg az országban. Rövid visszatekintőnkben bemutatunk néhány fontos szakaszt abból a 220 kilométernyi új vagy felújított kerékpárútból, amelyek különlegessé tették a 2021-es évet.

Jó helyre került az Év Kerékpárútja díj

Dupla visszatekintéssel kezdenénk, hiszen tavasszal az elmúlt évek magasan leglátványosabb fejlesztése nyerte el az Év Kerékpárútja címet. A Tisza-tavat átszelő kerékpáros hídrendszerre közel háromezren szavaztak Facebook oldalunkon. Népszerűsége megkérdőjelezhetetlen, hiszen a hidakkal teljessé vált a Tisza-tó körüli kerékpáros kör, végig autóktól elzártan, a természethez közel lehet tekerni. A hídnak is köszönhető, hogy 2020-ban 68%-kal, 2021-ben pedig további 19%-kal nőtt a kerékpárosok száma a tó körül.

A Tisza-tavat szeli át az Év Kerékpárútja

Két keréken az agglomerációs települések

2021-ben is folytatódott a fővároshoz közeli kerékpárutak kiépítése. Északnyugaton egy zsáktelepülés, Nagykovácsi és közvetlen szomszédja, Remeteszőlős kapott közvetlen kerékpáros összeköttetést Budapesttel. Észak-Pesten is egy nagyon fontos útvonal épült meg: Dunakeszi végre jó minőségű kerékpárutat kapott a főváros felé. Az új bicikliút részben korábban kihasználatlan vízmű területen, gyönyörű környezetben vezet el a Duna mellé.

Az évtized legfontosabb kerékpárútja épült meg Dunakeszin

Az Eurovelo 6-os nemzetközi kerékpárútvonal részét is képező szakasz északi irányban is bővült, szintén káprázatos helyszínen, az Ipoly folyó árterületén lehet elbringázni Szobtól már egészen Ipolydamásdig.

Meghosszabbodott a Dunakanyar kedvenc bicikliútja

Már a Nyúlon túlra is széles kerékpárút vezet

2021 talán legnagyobb mértékű kerékpárút-fejlesztése a nyugati országrészben történt. Győr, Nyúl és Pannonhalma települések között 20 kilométernyi teljesen új kerékpárút épült, így a környék legfontosabb turisztikai látványosságai biztonságosan elérhetővé váltak. Az új kerékpárútról írt személyes beszámolónk ide kattintva olvasható.

Kipróbáltuk a Győr–Pannonhalma bringautat

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds