Skip to main content

Mindenkit vár a megújult Malomerdő Turistaszálló

Mindenkit vár a megújult Malomerdő Turistaszálló

A Vértes lábánál megbújó szálláshely a természetkedvelők paradicsoma

Lezárult a Malomerdő Panzió teljesen rekonstrukcióját célzó fejlesztési koncepció első üteme. A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program támogatását is élvező beruházás elsősorban a főépület szomszédságában fekvő Malomerdő Turistaszállót érintette. Az egyedi környezetben elhelyezkedő 13 fő elszállásolására alkalmas régi parasztház remek lehetőséget biztosít családoknak, túrázó társaságoknak, nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak arra, hogy a Vértesben, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen tölthessék el szabadidejüket.

Pusztavám Fejér-megyében, a Győr-Budapest-Székesfehérvár háromszög szívében található. A fővárostól 80 kilométerre fekvő sváb település a Vértes lábánál terül el, amely festői környezetet biztosít az ide érkezők számára. Itt található az egykori vízimalomból átalakult vadászkastély, ahonnan az erdő egy karnyújtásnyira érhető el. Az ide érkező vendégek szép környezettel, családias hangulattal találkozhatnak, akik már az első pillanattól kezdve friss levegőt szippanthatnak be. A kastély udvarából indul a 7 km hosszú Pátrácos tanösvény, valamint egy 18 km hosszú lovaglópálya is. Közkedvelt része a zöld övezetnek egy kis mesebeli vízesés, ahol egykor a malomkerék állt, valamint a Vértes vadfajait bemutató állatmegfigyelő hely, ahonnan a vendégek dámszarvasokat, őzeket, vaddisznókat és muflonokat figyelhetnek meg. A panzió főépülete és parasztháza összesen 31 férőhelyet biztosít, 1-2-3 fős szobákban, melyekhez saját fürdőszoba is kapcsolódik.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 68 millió forintos támogatásával kiegészülő, összesen 237 millió forint értékben megvalósuló beruházás nem csak a turistaszálló teljes felújítását jelentette, ugyanis a munkálatok többek között egy pinceborozó kialakításával és egy tüzelőanyag-tárolóval rendelkező kazánház építésével egészültek ki. A szálláshely épületét energetikai szempontból is fenntarthatóbb paraméterek jellemzik az új nyílászáróknak és födémszigetelésnek, valamint az új fűtési és használati melegvíz-előállítási rendszernek köszönhetően, amely a fosszilis eredetű földgáz felhasználását helyben termelt tűzifa felhasználásra váltja ki. „Hazánk turistaszállásainak modernizálásával elsősorban a fiatalokat szeretnénk megszólítani azzal, hogy ezek a modern létesítmények már versenyképes élményt tudnak számukra nyújtani”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A családdal érkezők örömére a panzió szabadtéri területén kinti sütögető, bográcsozási lehetőség, fa játszótér, streetball pálya és focipálya is gondoskodik az aktív pihenésről, sőt igény esetén kölcsönözhető kerékpárokon fedezhetjük fel az erdei utakat. Azonban akkor sem kell kétségbe esni, ha elromlik az idő, ugyanis egy különálló épület klubszobájában csocsó és billiárd játékok, valamint a finn szaunában eltöltött relaxáció feledteti a szürke felhőket.

Tovább a Malomerdő Panzió oldalára, szállást foglalok!

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds