Skip to main content

Megújult az extém sportok miskolci szentélye

Megújult az extém sportok miskolci szentélye

Számos új elemmel bővült a közösséget teremtő Factory Aréna

Helyi fiatalok segítségével, egy régi gyárépületben alakították ki a Factory Arénát Miskolcon, ami sokkal több, mint egy sportkomplexum. Egy támogató közeg, ahol hátrányos helyzetű fiatalok és családjaik is találnak közösséget, illetve sportolási lehetőséget. A létesítmény több mint 15 éve működik, most pedig számos pályát korszerűsítettek, valamint egy új pumpapályával is bővült a kínálat.

A Factory Aréna 2004-ben nyitotta meg kapuit közel 5 ezer négyzetméteren az extrém sportok kedvelői számára. A sportcsarnokot egy óriási, több mint 100 éves gyárépületből alakították ki, Miskolc egyik hátrányos városrészében, a Vasgyárban. A komplexum nemcsak sportlétesítmény, hanem közösségi tér is, ahol együtt gyakorolhatnak az amatőr és profi sportolók, fiatalok és idősek egyaránt. A létesítmény látogatottsága eléri az évi 25 ezer főt.

Az aréna az évek során az extrém sportok fellegvára lett. Olyan sportoknak ad otthont, mint a görkorcsolya, a gördeszka, a roller, a BMX, a triál, a falmászás, az MTB vagy a parkour. Az épületben található még skate park, mászóterem, szivacsgödör, triálpálya és közösségi tér is. Helyet ad sportversenyeknek, nyári táboroknak, különböző rendezvényeknek, szabadidős programoknak. A pályák biztonságos feltételeket tesznek lehetővé a versenyzéshez és az aktív sportoláshoz egyaránt. „A Factory Aréna egy fantasztikus hely, ahol a gyerekek leteszik a mobiltelefont, mert itt sokkal izgalmasabb élmények várják őket”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a fejlesztések átadóünnepségén.

A több mint 55 millió forintos beruházás keretében pumpapálya épült, bővítették a skate park elemeit, de tetőfelújítás is megvalósult. A mászóterem korszerűsítése folyamatban van, a terem idén új nyílászárókat kap és a kültéri kondiparkot is bővítik, ami lehetőséget nyújt az edzések előtti bemelegítéshez. A támogatásból 11 sportrendezvényt is lebonyolítanak majd az év folyamán, hiszen az üzemeltetők kerékpáros versenyeket, találkozókat, mászó versenyeket szerveznek és nyílt napokat is tartanak iskolások részére. A fejlesztések hozzájárulnak a színvonalas sportoláshoz, ezzel pedig több sportolni vágyót tudnak megszólítani.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds