Skip to main content

Magyarországon is bérelhetsz egy saját szigetet

Magyarországon is bérelhetsz egy saját szigetet

Egyedi programokkal és öko-vendégházzal vár mindenkit a Robinson Szigetek

Aktív kikapcsolódási lehetőségek, nyugalom, gyönyörű környezet és vízpart várja azokat, akik ellátogatnak a Budapesttől körülbelül másfél órás autóútra elhelyezkedő Robinson Szigetekre. Az elmúlt időszakban számos fejlesztés valósult meg a területen, most önellátó öko-vendégház épült, a faházak villamosenergia-ellátására pedig napelemeket szereltek fel. A terület kiváló rendezvényhelyszín, és akik háborítatlan pihenésre vágynak, még saját szigetet is bérelhetnek.

A Robinson Szigetek Szécsény központjától 4 kilométerre, az Ipoly és a 22. számú főútvonallal határolt NATURA 2000 besorolású természetvédelmi területen található. A két 3,5 hektáros tó és a közel 2 kilométer hosszan tekergő Ipoly holtágak rendszere számos vízimadárnak és növénynek adnak pompás élőhelyet. A terület korábban a termelőszövetkezet tulajdonában állt, amit legelőként használtak. A szövetkezet megszűnését követen helyi lokálpatrióták álmodták meg a régi Ipoly holtágak rekultivációját. „Ekkor fogalmazódott meg az ötlet, hogy a vízterület alkalmas lehet vízisportokra és a horgászatra. Utóbbihoz kapcsolódóan merült fel a szigetek és a faházak kialakításának gondolata”, mesélte Varga Béla, a Robinson Szigetek ügyvezetője.

Az elmúlt évtizedekben az elképzelések nagy része megvalósult, az utóbbi időszakban létrejött egy fogadóépület és egy kalandpark is a területen. Azonban továbbra is problémát jelentett, hogy nem volt áram a helyszínen. Tavaly november óta az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 40 millió forintos támogatásával együtt összesen 61,7 millió forint értékű fejlesztés készült el. Ebből az összegből egyrészt két család pihenését biztosító öko-vendégházat létesítettek, másrészt pedig a táborban, a már létező faházak többségének és a rendezvények megtartására is alkalmas közösségi teraszoknak a villamosenergia-ellátására napelemek telepítésére is sor került. Az Ipoly-menti fejlesztésekkel a tulajdonosok az aktív sportolásra, csillagtúrák végrehajtására, kerékpározásra és kenuzásra kiválóan alkalmas kempingterületen a látogatószám és a térségben eltöltött vendégéjszakák számának növekedését szeretnék elérni.

A tábor könnyen megközelíthető aszfaltúton személyautóval, autóbusszal vagy akár kerékpárral. A távolsági autóbuszjárat és a személyvonat a városközpontban áll meg, innen gyalogosan lehet elérni a területet. A szigetek számos sportolási lehetőséget biztosítanak. A sok víz és a holtágak csatornarendszere kedvez a vízi sportoknak, míg a zöld területek megfelelő helyszínt nyújtanak edzőtáboroknak, labdajátékoknak. A látogatók gyalog- és kerékpártúrákkal is felfedezhetik a környéket, de a sportolási lehetőségek mellett a terület alkalmas különböző rendezvények lebonyolítására is. A helyszín további különlegessége, hogy akik háborítatlanul szeretnék eltölteni a szabadidejüket barátaikkal, családjukkal, azok VIP szigetet is bérelhetnek.

A Robinson Szigetek április 1-től október 31-ig tart nyitva. Amennyiben az időjárási körülmények engedik, horgászatra az év fennmaradó részében is van lehetőség telefonos egyeztetést követően. Vízi sportokhoz kenuk, kajakok és csónakok is bérelhetőek, illetve biciklikölcsönzésre is van lehetőség. További információért és szállásfoglalásért látogasson el robinsonszigetek.hu weboldalra.

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds