Skip to main content
KerékpárTúraútvonalDél-DunántúlMecsek-Villány-Zselic

Madárrezervátum és a nyugalom szigete két keréken

By 2022.03.11.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

Tamásiból a Velodrom utcájából indul a túra, ami kellően ráhangol a kerékpározásra. A Velodrom egyébként a nagyközönség számára csak előzetes egyeztetés után látogatható.

A Pári-Tamási-Regöly kerékpárút vezet innen tovább, ami a Koppány patak partján halad. Ez a bringaút hasonlít az Által-ér menti kerékpárúthoz, amelyet egyébként 2020-ban az Év Kerékpárútjának választottak.

Kellemes, jó minőségű úton először egy tehénfarmon haladsz át, ezután következik a Fűzfási és a Pacsmagi-halastavak által határolt természetvédelmi terület. Ez a rész bővelkedik látnivalókban, rengeteg madárfajnak ad otthont ez a terület. Érdemes azonban figyelemmel haladni ezen a részen, mert aktív vadászterületnek számít ez a környék.

A kerékpárút előnyeit Regölyig élvezheted, innen látványos pusztaságokon tekerhetsz tovább Pincehelyig. Itt eldöntheted, hogy visszafordulsz, vagy a forgalmasabb, 61-es utat választva tekersz vissza Tamásiba. Ha ez utóbbit választod, akkor a forgalom mellett emelkedőkkel is számolnod kell.

A túraleírás a Flowcycle közreműködésével készült.

Látnivalók

DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpont, Tamási

 A kétszintes épületben egy interaktív, digitális és mechanikus eszközöket alkalmazó foglalkoztató- és kiállítóteret hoztak létre. A Digitális Vándor applikáció segítségével a kiállítás bejárása során interaktív módon ismerheted meg a környék természeti és történelmi múltját, belehallgathatsz a vadászkürtbe is, valamint kvízekkel és bátorságpróbával színesítheted a programodat.

Fotó: csodalatosbalaton.hu

+ Programtipp

Pacsmagi-tavak Természetvédelmi Terület

Ezen a területen vizes élőhelyek, kisebb részben erdők és gyepek találhatók. A védett területen a térség gazdag fészkelő és vízimadár fajtáit ismerheted meg.

Tamási termálfürdő

A Tamási Termálfürdő közel 1000 méterről feltörő 45 és 55 C°-os, nátriumkloridos, hidrogénkarbonátos hévize értékes ásványi anyagokat tartalmaz. Emellett különféle élményelemek és egyéb szolgáltatások (csúszdák, szaunák stb.) is várnak a fürdő területén.

Adatok

Országrész: Dél-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: kerékpár
Táv: 43.3 km
Időigény: 3 óra

Megközelítés

Tamási, Sport utca

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds