Skip to main content

Környezetismereti foglalkozások és turistaszállás fogadja a látogatókat Bodrogolasziban

Környezetismereti foglalkozások és turistaszállás fogadja a látogatókat Bodrogolasziban

A Fekete Gólya Oktatási Központ és Bakancsszállás diákokat és túrázókat is vár

Természetvédelmi előadásokon és foglalkozásokon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók a Tokaj-Hegyalja és a Bodrogzug egyedülálló élővilágával a Fekete Gólya Oktatási Központ és Bakancsszálláson, ahol 8 fő befogadására alkalmas közösségi szálláshely is létesült. Az épület a korábbi római katolikus tanítási központ helyén épült, az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 40 millió forintos támogatásával.

Bodrogolaszi az UNESCO Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján, a Bodrog partján, a Zemplén lábánál fekszik. A faluban az utóbbi években jelentősen fellendült a turizmus, bővült a szálláshelyek és szolgáltatások száma. A turistaszállással kombinált oktatóközpont fejlesztése hiánypótlónak mondható, hiszen Tokaj és Sárospatak között eddig nem volt olyan tematikus bemutató helyiség vagy információs pont, amely a térség természeti értékeinek megismerését segítette volna. A Tokaj-Hegyalja, illetve a Bodrogzug egyedülálló élővilággal és fokozottan védett természeti értékekkel rendelkezik, amely nagy vonzerőt jelent az utazó nagyközönség számára.

Az új épületben 64 négyzetméteren egy 40 fő befogadására alkalmas oktatóhelyiséget alakítottak ki, ahol természetvédelmi előadásokon és környezetismereti foglalkozásokon vehetnek részt a diákcsoportok, illetve más látogatók. A foglalkozások keretében a résztvevők mikroszkópos- és vízminőség vizsgálatokat, valamint állat- és növény meghatározásokat végezhetnek.

Az egyik épületszárnyban kerékpáros, gyalogos és vízi túrázók számára nyílt meg a Fekete Gólya Bakancsszállás, amely 8 fő befogadására alkalmas. Az épület bármely jármód turistái számára ideális választás, hiszen a Bodrog néhány méterre található, az Eurovelo 11-es nemzetközi kerékpárútvonal keresztezi a települést, valamint a Zemplén szívébe vezető zöld jelzésű turistaútvonal is innen indul. „A térségnek fantasztikus adottságai vannak. A cél, hogy az érintett települések összefogása révén összekössük a turisztikai látványosságokat, így a kikapcsolódni vágyók akár több napot is el tudnak tartalmasan tölteni a környéken”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

A megvalósult beruházás egyrészről komplex módon járul hozzá a térség gazdasági és társadalmi felzárkózásához, másrészt pedig az új munkahely vagy részfoglalkoztatással kapcsolatos lehetőségei révén pozitív hatást gyakorol a község és a térség lakosságmegtartó erejére is.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds