Skip to main content
Dél-DunántúlMecsek-Villány-ZselicTuristaház

Kolokán Szálló

By 2020.09.11.január 12th, 2024No Comments

A Kolokán Szálló az Ormánság szívében, Szaporca község határában várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. Az épület a Duna-Dráva Nemzeti Parkban, a Dráva közelében helyezkedik el. A szállás 11 légkondicionált szobában (4, illetve 6 fős szobák) összesen 50 főt képes befogadni. Az épület külső és belső kialakítása is ötvözi a modern kor igényeit az Ormánságra jellemző kulturális elemekkel. Családok számára ideális választás a két jól felszerelt konyhával rendelkező apartman egyike. A földszinten kialakításra került közös vendégkonyhát minden vendég használatba veheti.

A látogatóközpont udvarában kialakított tűzrakó helyek találhatók, a közös bográcsozáshoz, szalonnasütögetéshez pedig minden eszköz bérelhető a helyszínen. A szálláshely teraszán 8 darab 4 fős asztal kültéri székekkel és párnákkal lehetőséget kínál az elkészített ételek szabadtéri elfogyasztására. A szállás mellett fedett kerékpártároló várja a megszálló vendégeket, emellett 700 méter távolságban zárható mobilgarázsban helyezhetőek el a kerékpárok. A látogatóközpontban lehetőség van kerékpárok bérlésére is.

Az Ős-Dráva Látogatóközpont kínálatából csemegézve megismerhetjük az Ormánság és a Dráva árterületének történetét, szakvezetéses gyalogtúrákon, kenutúrákon vehetünk részt. Emellett lehetőség van a táj önálló felfedezésére mobil applikáció, vezetőfüzetek, térképek segítségével gyalog vagy akár bérelt kerékpárral, kenuval, kajakkal. A Dráva és a Fekete-víz találkozása 10 perc sétára vagy 5 perc kerékpározásra található a szállástól. Harkány híres gyógyfürdője 15 km-re, Siklós vára és a strandfürdő alig 20 km-re fekszik a szállástól. A területet behálózzák a kerékpáros útvonalak, az Ős-Dráva Látogatóközpont teljes infrastruktúrával rendelkezik a megszálló vagy az útvonalon közlekedő kerékpárosok kiszolgálásához.

Tovább a 3D sétára

Szolgáltatások: Légkondicionált szobák saját zuhanykabinnal és WC-vel, terasz kültéri bútorokkal, kijelölt tűzrakóhely az udvarban. A látogatóközpontban bérelhető kerékpár, sporteszközök és játékok, bogrács, tárcsa, grillnyársak.
Utolsó felújítás éve: 2020
Nyitvatartás: egész évben

Látnivalók a környéken: Dráva ártér, Szársomlyó, Ős-Dráva Látogatóközpont és tanösvényei, Nagyharsányi Szoborpark

Turistaház adatlap

Országrész: Dél-Dunántúl
Helyszín: Szaporca
Férőhely: 50

Elérhetőség

Telefon: +36/(30)334-6703
E-mail: fanni.jusztin@ddnp.hu
Weboldal: ddnp.hu/okoturizmus/szallasok/kolokan_szallo
Facebook: /Duna-Dráva Nemzeti Park
Cím: 7843 Szaporca, 0203 hrsz.
GPS: 45.800786°, 18.099041°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds