Skip to main content
KerékpárTúraútvonalÉszak-DunántúlSoproni-hegység és Fertő-tó

Kerékpáros körtúra a Fertő tó környékén

By 2022.03.09.január 8th, 2024No Comments

Túrainfó

A kastély mellől, a forgalmas részeket kikerülve, a Pataksoron kezdődik a túra. Röviddel az indulás után máris egy csodaerdőben találod magadat. Aszfalt helyett egy jó minőségű döngölt úton vezet erre, így már a túra elején meg is tapasztalhatod, hogy tökéletes bringaút nélkül, emelkedőn is lehet élménybringázni.

A természet szépségét és csendjét élvezve Tómalom felé vedd innen az irányt, majd a következő állomás már Sopron lesz. Itt érdemes kicsit elidőznöd, várost nézned, enni-inni valamit. Ez utóbbi azért is fontos, mert a túra következő 20 kilométerén nem lesz ilyesmire lehetőséged.

Sopronból Klingenbach irányába a Hubertus út felé kerekezz tovább. Itt ismét felfelé kell tekerned, vegyes útszakaszokon. A Bécsi-domb Természetvédelmi Területről viszont remek kilátás nyílik a környékre. A leglátványosabb fotókért azonban egészen az Ó-Hubertusz kilátóig fel kell másznod. Innen cserébe megcsodálhatod a teljes,  eléd táruló Soproni-hegységet.

A kilátóból egy szerpentines szakaszon ereszkedik lefelé, és kerékpárút vezet tovább egészen az országhatárig. Az osztrák szakaszon Siegendorf felé vedd az irányt, majd némi külhoni tekerés után Fertőmeggyes felé kanyarodj vissza a határ felé.

A határkövek mellett egészen ismét felfelé visz az út, Gizinbergig, de a tóra néző kilátás miatt semmiképp nem érdemes kihagyni ezt az emelkedőt sem. Innen egy gyorsabb lejtőzés után vissza is érkezel Fertőmeggyesre, a túra végpontjához.

A túraleírás a Flowcycle közreműködésével készült.

Látnivalók

Tűztorony, Sopron

Sopron egyik jelképe a Tűztorony, mely az amúgy is csodaszép és nagyon hangulatos belvárosban található. Az 58 méteres épület tetejéről érdemes felülről megcsodálni a várost.

Orsolya tér, Mária kút, Sopron

A szabálytalan alakú téren áll az Orsolya-rendi apácák temploma, és itt található az úgynevezett Mária kút is, amely a XVIII. század második felében készült.

+ Programtipp

Károly Kilátó, Sopron

A robosztus kilátó 23 méteres magasságából jó időben egészen a Pannonhalmi Apátságig is elláthatsz.

Páneurópai Piknik emlékhely

Az 1989-es határáttörésnek és az azt követő világpolitikai eseményeknek állít emléket ez a hely. A parkban több emléktábla és interaktív kiállítás is található, de a hely történelmi jelentőségén túl az itt található büfé is indok lehet a megállásra.

Adatok

Országrész: Észak-Dunántúl
Időtartam: 1 nap
Túra besorolása: közepes
Túratípus: kerékpár
Táv: 40.4 km
Időigény: 5 óra

Megközelítés

Fertőrákos, Püspöki kastély

Fontos! A túra egy szakaszon Ausztriában halad, ezért mindenképpen legyen nálad személyazonosításra alkalmas irat (személyi igazolvány, útlevél)!

Térkép

Útvonal

GPX letöltésMegtekintem az útvonalat

Szolgáltatások

Vendéglátóhelyek, szállások, szolgáltatások

Keress minket Instagramon!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds