Skip to main content

Indítsd a kerékpáros szezont a Pilisben!

Indítsd a kerékpáros szezont a Pilisben!

Ha a bringádat a hideg idő beköszöntével téli álomra kárhoztattad, akkor eljött az ideje, hogy elővedd! A Budapest-közeli Pilis hegység nemcsak a gyalogos turisták, hanem a kerékpárosok Kánaánja is. A tavasz beköszöntével pedig eljött az idő, hogy kimozdulj, és nyeregbe pattanva felfedezőútra indulj. Fantasztikus kilátás, hűs források, egyedi sziklaképződmények, barlangok és friss levegő vár rád a tavaly részben megújult Pilis Bike hálózat útjain. A parkerdő tíz „Parkolj és Bringázz” pontot is kialakított, ahonnan számos, változatos nehézségű és hosszúságú kerékpártúrára tudsz elindulni. Kell ennél több? Ha nem, akkor itt van pár bemelegítő túra a 2023-as szezon kezdetére.

Duna-parti kalandok Budapest közelében

Az egész napos, élményekben és látnivalókban gazdag kerékpártúrád az óbudai Szentlélek térről indul, végig a Dana vonalán. A Római-part utolsó házait elhagyva hatalmas mezők, ártéri erdők szegélyezik az utadat egészen Szentendréig. Tekerj el a Határcsárda mögül induló komphoz, amivel átjuthatsz a Szentendrei-sziget varázslatos világába! A szigetet egy nyílegyenes úton szelheted át, majd a töltésen, Szigetmonostoron keresztül jutsz el a következő kompjáratig. Dunakeszire érkezve vadonatúj kerékpárúton tudsz eltekerni a Megyeri hídig, majd át a budai oldalra vissza egészen a kiindulási pontig.

Duna-parti kalandok Budapest közelében

Erdei körtúra Pilisszentlászló környékén

Változatos terepviszonyok autómentes útvonalon? Ez kell neked! Pilisszentlászlón, a Kis Rigó Vendéglőtől indulsz, ahonnan egy kellemes tekeréssel jutsz el a Sikárosi-rétig. Itt érdemes időzni kicsit és befogadni a hatalmas teret, mert innen kalandos út vár rád! Az erdei szerpentinen feltekerve csodálatos kilátás fogad, ahonnan az alattad elterülő völgyeken keresztül a Budai-hegység vonulatait is kiveheted. Itt sötétebb erdei szakasz következik, de miután elérted az erdészeti aszfaltutat a Királykúti-nyergen át az Öreg-nyílási elágazásig már nem igazán kell bajlódnod a tekeréssel! Az utolsó kilométerek pedig egy kis mászással koronázzák meg a túrát.

Erdei körtúra Pilisszentlászló környékén

Élménytúra a Visegrádi-hegységben

Ez a könnyű túra két okból is különleges: egyrészről végig aszfaltos úton halad, másrészt pedig nagy része forgalomtól elzárt erdészeti utakon vezet. Így bőven lesz lehetőséged letámasztani a bringát, és bámészkodni, rácsodálkozni a természetre! A kerekezés első szakasza az Apátkúti-völgyből indul és a Kaán-forrásig tart, hol érdemes frissítened egyet! Innen egy meseszép szerpentin vezet el egészen a Pap-rétig, ahonnan Pilisszentlászló felé veszed az irányt. A Kis Rigó Étterem mellett újra erdészeti út vár, amely egészen a Dömörkapu-vízesésig tart. Itt 2-3 kilométeres közúti tekerés után a Szentendrei Skanzen sarkához érve újra az erdőbe érkezel, amely a már ismert Pap-rétre vezet, ahonnan lefelé megízlelheted a Visegrád felé vezető erdei szerpentint.

Élménytúra a Visegrádi-hegységben

Kihívásokkal teli terepen a Pilisben

Mivel ezen a túrán aszfaltozott útnak hírét sem fogod hallani, így készülj fel egy igazán izzasztó bringázásra! A kaland Pilisszántóról indul, végig a Hosszú-hegy déli oldalában Csobánkáig. A község feletti gerincről páratlan kilátás nyílik, pár száz méter után pedig az Egri Csillagok forgatásához épített várromhoz érkezel. Visszafelé ismert szakaszon haladsz Csobánka határáig, majd a Hosszú-hegy lábát elérve technikásabb szakasz következik. Azonban a nehézségek közepette háborítatlan csend és nyugalom vesz körül az erdő ölelésében. Mielőtt Pilisszentkeresztre érkezel elhaladsz a szépen felújított Som-hegyi turistaház mellett és érinted a Dera-szurdok felső bejáratát is, majd a két falut összekötő közúton térsz vissza Pilisszántóra.

Kihívásokkal teli terepen a Pilisben

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds