Skip to main content

Ha havazik, ha nem, jövünk!

Ha havazik, ha nem, jövünk!

Új sítanpálya várja a felnőtteket és a gyerekeket Székesfehérváron

Az Országos Sítanpálya-építési Programnak köszönhetően új síoktató központ épült Székesfehérváron, a Csucskai utcában. A felvonóval rendelkező tanpálya három fiatal síoktató vállalkozásában jött létre az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával. Az ApexSport Klub várhatóan a jövőben szeptembertől áprilisig üzemelteti majd a pályát, de a látogatók a nyári hónapokra sem maradnak programok nélkül

Az Aktív Települések Program két nagy újítása volt tavaly a műanyag sítanpályák, valamint a műjégpályák támogatása olyan helyszíneken, amelyeknek a 30 kilométeres körzetében nem működnek ilyen pályák. A Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) szempontjai alapján a tavaly támogatott 3 sítanpálya közül a miskolci után a székesfehérvári is megkezdte a működését. A most átadott 85 méter hosszú létesítmény teteje 7 méterre van a talajszinttől, a tolókaros felvonó hossza pedig közel 100 méter. A síntanpálya az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda 20 millió forintos támogatásával valósult meg, melynek teljes költsége elérte a 80 millió forint volt.

„A téli időszakban keveset mozgunk, de a síelés azon túlmenően, hogy egy remek mozgásforma, kiválóan fejleszti az egyensúly érzéket, a motorikus képességeket és az állóképességet is, mindezt játékos formában”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A sítanpályát borító speciális műanyag felület kiválóan alkalmas arra, hogy a símozgás alapjait biztonságos körülmények között, szakmailag magasan képzett oktatók segítségével sajátítsák el a tanulók. A síelést már 3-4 éves kortól érdemes lehet elkezdeni, attól függően, hogy csoportos vagy egyéni óráról van szó, felső korhatár pedig nincs. A pálya kialakítását úgy tervezték, hogy a már szezonok óta síelő tanulók is megtalálják a kihívást. Aki kezdőként szeptember-október környékén iratkozik be a tanfolyamokra, az a téli szezon kezdetére már elsajátíthatja a biztonságos fékezést és az első irányváltásokat, így a családok már közösen élvezhetik a havas lejtőket a hazai síterepeken vagy a szomszédos országokban.

Az ApexSport Klub vezetői elkötelezettek az életkornak megfelelő, élménycentrikus oktatás mellett, az órák során különböző eszközöket használnak, változatos formában. Sífelszereléseket a klub biztosítja, a vendégeknek csak az időjárásnak megfelelő öltözékről kell gondoskodniuk. Ugyanakkor az üzemeltető szeretné, ha a síoktatás mellett valódi közösség alakulna a vendégekből, akik szívesen maradnak az órák után is, és vesznek részt hétvégi családi programokon, illetve a későbbiekben akár csoportos utazásokon. Éppen ezért a nyári szünetben napközis sporttáborokat szerveznek majd a gyerekek részére, illetve terveik között szerepel olyan síelést kiegészítő sportok oktatása is, mint a görkorcsolya és a kerékpározás. A felnőtteket pedig naplementés szabadtéri jóga órákra várják majd a város határában lévő pályán.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds