Skip to main content

Fesztiválozz aktívan a Művészetek Völgyében!

Fesztiválozz aktívan a Művészetek Völgyében!

Az Aktív Magyarország idén is izgalmas programokkal várja az aktív élményekre vágyókat a Művészetek Völgye fesztiválon. E-bike-ozz, gyalogtúrázz, és fuss velünk az ajándékokért, posztolj instára és vegyél részt nyereményjátékunkon, csillogtasd meg a tudásodat a kvízünk kitöltésével! Standunkat Kapolcson a Kossuth utca 48. szám alatt találjátok, most pedig jöjjenek a részletek, mire számíthatsz nálunk.

Az ország legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja idén 30. alkalommal nyitja meg udvarait. A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt. Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek. Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel kétezer program várja a látogatókat. Könnyűzenei koncertek, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző év sikerén felbuzdulva még több biciklis és gyalogos túra.

Milyen programokkal készülünk Művészetek Völgyén?

Gyalogos, e-bike túrák és völgyfutás

Túráinkon felfedezheted a környék legszebb tájait gyalogosan, futva vagy kerékpáron. Ha bármelyik túrát teljesíted, ajándékkal jutalmazunk.

Gyalogtúrák

Járd be a Balaton-felvidék legszebb helyeit szervezett gyalogtúra keretében!

  • Összesen 8 könnyebb, bárki számára teljesíthető gyalogtúrát és sétát indít a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.
  • A túrákra jelentkezés szükséges a túrát megelőző napon 16.00 óráig.

Július 24. szombat

Július 25. vasárnap

Július 28. szerda

Július 29. csütörtök

Július 30. péntek

Augusztus 1. vasárnap

E-bike túrák

Tarts velünk a Völgy környékének legszebb tájain a legmodernebb pedelec kerékpárok nyergében, hogy különleges élményekkel feltöltődve merülhess el a fesztivál forgatagában! Kipróbálhatod az Európa-szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő e-bike-okat, tesztelheted őket aszfalton és terepen, hegyen-völgyön át!

  • E-bike túrák indulnak a RideHard.hu szervezésében minden nap 11.00-kor és 14.00-kor (07. 23-án csak 14.00-kor), páros napokon délelőtt Monoszló irányába, délután Öcs felé, páratlan napokon pedig fordítva.
  • A távok 20–30 km hosszúak.
  • Gyülekező: 10.30-tól és 13.30-tól Kapolcs Főterén. Indulás: 11.00-kor és 14.00-kor. Visszaérkezés körülbelül 2 óra múlva.
  • Előzetes regisztráció szükséges a bringavolgy@muveszetekvolgye.hu e-mail-címen.

Völgyfutás

Fuss gyönyörű helyeken és töltődj fel energiával a Völgyfutáson a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség szervezésében.

Digitális Vándor túrák

A Digitális Vándor mobilalkalmazás segítségével játék és kalandozás közben ismerheted meg egy kicsit jobban a természetet és Magyarországot. Az alkalmazásban szereplő tanösvények bejárása során a természeti kincsek mellett kultikus épületekkel, régi mesterségekkel is megismerkedhetsz, vagy akár összefuthatsz kedvenc mesehősöddel. Az útvonalak állomásról állomásra kérdésekkel, feladatokkal várják, hogy felfedezzük őket. A helyes válaszért természetesen nem marad el a jutalom: videók, 3D és kiterjesztett valósággal odavarázsolt állatok, természeti jelenségek teszik még izgalmasabbá túrádat. Minden ösvény meglátogatásával jelvényeket gyűjthetsz az elvégzett feladatokért cserébe.

3 izgalmas e-ösvényt találsz a Digitális Vándor applikációban, amelyekkel felfedezheted Kapolcs környékét:

  • Mese a molnárlegényről
  • Pusztai vándorlás
  • Művészetek és titkok a völgyben

Az applikáció elérhető a Google Play-ben és az Appstore-ban

Ingyenes kiadványok

Magyarország minden pontja számos felfedeznivalót tartogat annak, aki aktívan szeretné tölteni szabadidejét. Térségi kiadványsorozatunk célja, hogy egy-egy tájegységben konkrét gyalogos-, kerékpáros- és vízitúrákat, kirándulóhelyeket, érdekes látnivalókat ajánljunk az oda látogatóknak, így segítve az aktív kikapcsolódást.  Szerezd be az alábbi kiadványokat standunknál!

Térségi kiadványainkon túl ezeket a füzeteinket is megtalálod majd nálunk:

Teszteld magad: Mennyire vagy otthon itthon?

Összegyűjtöttünk 10 kérdést az ország különböző pontjain lévő aktív turisztikai célpontokról. Vajon te jártál már ott? Teszteld magad, ha 7 kérdésre 7 kérdésre helyesen válaszolsz, meglepetésajándékot kapsz.

Fotózz és nyerj e-bike túrát hazánk nemzeti parkjaiba!

Nincs más dolgod, mint készíteni egy fotót a standunk melletti kapunál és megosztani nyilvános posztként Instagramon #induljel, #aktívmagyarország #művészetekvölgye hashtagekkel, és 2 fős e-bike túrát nyerhetsz. A nyereményjáték szabályzathoz kattints IDE, az adatkezelési tájékoztatót pedig ITT találod.

További blogposztjaink

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

Szőlősorok barázdálta vulkáni lankákkal, barátságosan kanyargó folyókkal és titokzatos vízibirodalommal hív kalandos kirándulásra a Zempléni-hegység nyugati peremén elterülő világörökségi borvidék!...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This