Skip to main content

Fedezd fel az őszi természetet a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozaton!

Fedezd fel az őszi természetet a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozaton!

Szarvasbőgés, madárgyűrűzés, darules, e-bringa túrák… Ez csak pár program az idén tizennegyedik alkalommal megrendezésre kerülő “Magyar Nemzeti Parkok Hete” programjaiból. Szeptember 14-20. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön és vízen, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A rendezvény nyitóhétvégéjének szeptember 11-13. között a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont, kapcsolódva a Nemzetközi Környezet- és Természetvédelmi Fesztivál rendezvényéhez.

A nyitóhétvégén a Gödöllői Királyi Kastélyba látogatók egy színes családi program keretében megismerkedhetnek hazánk nemzeti parkjaival. Az érdeklődők, miközben átfogó képet kapnak Magyarország természeti, ökoturisztikai, és kulturális kínálatáról, megkóstolhatják a különleges Nemzeti Parki Termék Védjegyes termékeket, bekapcsolódhatnak a hagyományőrző kézművesek munkájába, valamint nem utolsó sorban garantált ajándékokat, értékes ajándékcsomagokat nyerhetnek a kicsiknek és nagyoknak is szórakozást ígérő természetismereti játékokon.

A folytatásban a hétfőtől vasárnapig tartó „Magyar Nemzeti Parkok Hete 2020” rendezvénysorozat keretében változatos és izgalmas programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. Hazánk tíz nemzeti parkja országszerte kínál színes programokkal tarkított, néhány órás, vagy akár egész napos, rövidebb és hosszabb gyalog-, kerékpár-, vagy akár vízitúrákat. A programok során a résztvevők tematikus túrák keretében ismerkedhetnek meg a nemzeti parkok élővilágával és természeti kincseivel. Számos nemzeti park készül egyedi előadásokkal és interaktív programokkal, melyek tovább színesítik az amúgy is vonzó kínálatot a családoknak, iskolai csoportoknak és a természetjárás szerelmeseinek.

A teljesség igénye nélkül kiemelve néhányat a tematikus programok közül, ajánljuk az állatvilág iránt érdeklődő gyerekek és felnőttek részére az év csak ebben az időszakában átélhető szarvasbőgést hallgató túrákat, különleges és izgalmas madárvonulás megfigyeléseket és bemutatókat, de lehetőség nyílik megismerkedni az őshonos shagya arab lovakkal is. A természeti képződményekért rajongók egyedi barlangtúrákon, félsivatagi hangulatot árasztó buckatúrákon, vagy tüzes-vizes geotúrákon is részt vehetnek. Egyes programokon a résztvevők kipróbálhatnak különböző természetismereti játékokat és próbára tehetik kézügyességüket a kézműves tevékenységek során. 

A szeptemberi túrázás varázslatos élményét érdemes kipróbálni, hiszen az őszi természet különleges atmoszférája még a nyarat idéző időjárás ellenére is megmutatkozik már szeptember közepén, az erdőkben már felfedezhetőek a téli időszakra készülődés jelei. 

A hét programjai részletesen és teljes körűen erre a linkre kattintva érhetőek el. További információkért, programokért kövesse a Magyar Nemzeti parkok Facebook oldalát, vagy Instagram felületét.

Kellemes kikapcsolódást és természetjárást kívánunk a Magyar Nemzeti Parkok Hetén is!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds