Skip to main content
Dél-DunántúlMezőföld és Duna-menteTuristaház

Fácános Erdei Szálló

By 2021.01.12.január 24th, 2022No Comments

A Fácános Erdei Szálló idilli környezetben, a Székesfehérvártól mintegy 25 km-re fekvő soponyai Ökoturisztikai Központban található. A terület a Sárvíz-völgy szívében az országos jelentőségű, védett Soponya-Csőszi Sárrét mellett fekszik. A nyílt vízfelületek, nádasok, mocsarak, rétek és erdők számos növény- és állatfaj számára biztosítanak biztonságos élőhelyet. Különösen jelentős a helyben fészkelő, táplálkozó, vagy épp a területen átvonuló madárvilág.

A tekintélyes méretű nagylángi-soponyai uradalom a Sárvíz mentén a Zichyek egyik legnagyobb birtokközpontja volt. Az Ökoturisztikai Köpont által kínált programok, bemutatók, a környék gyalogos- és kerékpáros útvonalainak, tanösvényeinek és kilátóinak felfedezése mellett érdemes meglátogatni a helyi Zichy kastélyt is, valamint egy sétát tenni a kastélyparkban, körbejárni a finom ízléssel kialakított tavat, közepén kis szigettel, fahíddal.

Szolgáltatások:

A Fácános Erdei Szállóban 4 db fürdőszobás szoba és 2 db fürdőszobás, minikonyhás apartman került kialakításra. Az egyes szobákban maximum 6 fő elhelyezésére nyílik lehetőség, így összesen 36 férőhely áll a vendégek rendelkezésére. A közös teakonyhában egyszerűbb ételek elkészítésére, melegítésre nyílik lehetőség, igény esetén a szobákhoz reggeli is kérhető. A közösségi tér társasjátékozáshoz, közös tévézéshez nyújt kiváló helyszínt. Az épületben található 40 fő befogadására alkalmas, technikai eszközökkel felszerelt különterem képzésekhez, megbeszélésekhez, szakmai napokhoz is tökéletes választás. A parkosított udvaron kemence és tűzrakó hely teszi hangulatossá a közös együttlétet.

A Fácános Erdei Szállót a természet közelsége, a táj békessége teszi tökéletesen alkalmassá a pihenésre, kirándulásra, sportolásra, szabadtéri foglalkozásokra és az elvonulásra egyaránt. Nincsenek szomszédok, csak a varázslatos erdei környezet, a nyugalom, a friss levegő, a madarak csicsergése, az erdő hangjai.

A szálló izgalmas helyszín gyermektáborokhoz, a béke szigete elvonulásokhoz, a hatalmas terület miatt ideális sporttáborokhoz, de tökéletes helyszín annak is, aki szívesen vesz festőecsetet a kezébe. A terület élővilágának megismerését szolgálják az erdészeti és vadászati múzeum, nagyvad- és szárnyasvad bemutató kert, gyalogos és kerékpárutak, erdészeti-, vadgazdálkodási tanösvény, madármegfigyelő erdei sétaút és az azok mentén elhelyezett információs táblák, kilátók, tűzrakó- és pihenőhelyek.

Látnivalók a környéken:

Sárvíz-völgye Tájvédelmi körzet, Székesfehérvár középkori koronázóváros, Tác-Gorsium, Festetics Kastély

Turistaház adatlap

Országrész: Dél-Dunántúl
Helyszín: Soponya
Férőhely: 36

Elérhetőség

Telefon: +36/(22)450-007,
+36/(30)444-7739

E-mail: facanoshotel@vadex.hu
Weboldal: www.facanoshotel.hu
Facebook: /vadexzrt
Cím: 8123 Soponya, Fácánosi Erdő
GPS: 47.001840°, 18.475724°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds