Skip to main content

Eredményt hirdettek az Országos Műjégpálya Programban

Eredményt hirdettek az Országos Műjégpálya Programban

13 település kap támogatást műjégpálya építésére vagy bérlésére

Lezárult a jelentkezés az Országos Műjégpálya Program pályázatára. A programban műjégpálya vásárlására vagy bérlésére lehetett pályázni 50%-os állami támogatás mellett. A cél, hogy a tél beköszöntével minél több településen nyíljon lehetőség aktív szabadtéri programokra annak érdekében, hogy a hideg idő beálltával is minél többet mozogjanak az emberek. A szakemberek a beérkezett 30 pályázatból 13 helyszínt találtak támogatásra alkalmasnak.

Nagy érdeklődés fogadta az idei évben első alkalommal meghirdetett Országos Műjégpálya Programot. A felhívásra összesen 30 db pályázati anyag érkezett. A pályázók vállalták, hogy a pálya működtetését legkésőbb 2021. december 20-ig megkezdik és legalább 75 napig üzemeltetik. A pályázat további feltételei közé tartozott, hogy a pálya méretének legalább 15 méter szélesnek és 30 méter hosszúnak, minimum 450 négyzetméter alapterületűnek kellett lennie, célterületként frekventált, könnyen megközelíthető helyszínt kellett kiválasztani, valamint a nevelési-oktatási intézmények számára az üzemeltetőnek ingyenes használatot kell biztosítania nevelési-oktatási időben.

A benyújtott pályázatokat szakmai, műszaki és pénzügyi szempontok szerint értékelték szakértők bevonásával, a végső döntést pedig az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hozta meg. Ez alapján 13 helyszínt találtak támogatásra érdemesnek, amelyből 7 bérlésre, 6 pedig vásárlásra kap összesen 155,8 millió forint értékű támogatást.

A 2021-es Országos Műjégpálya Programnak köszönhetően Csornán, Dabason, Fehérgyarmaton, Gödöllőn, Komáromban, Kozármislenyen, Salgótarjánon, Pilisvörösváron, Pomázon, Szigethalmon, Törökbálinton, Turán és Túrkevén létesül majd új műjégpálya.

További híreink

Nézz szét túráink között!