Skip to main content

Elkészült a Nagykovácsit Budapesttel összekötő kerékpárút

Elkészült a Nagykovácsit Budapesttel összekötő kerékpárút

Budapest egyik legkedveltebb agglomerációs településéről mostantól biciklivel is biztonságosan el lehet érni a fővárost

Átadták a Nagykovácsit Remeteszőlőssel és a Remeteszőlőst Adyligettel összekötő kerékpárutakat. Az állami és önkormányzati forrásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően nemcsak a Budai-hegyek népszerű kirándulóhelyei, de a Budapesti Amerikai Iskola kerékpárral történő megközelítése is biztonságosabbá vált.

A közel 9 ezer lakost számláló Nagykovácsi a környék egyik kedvelt kirándulóhelye, a településről több gyalogos és kerékpáros túraútvonal is indul a természetbe. A budapesti agglomeráció legnagyobb zsáktelepülése azonban mindeddig csak közúton volt megközelíthető. Mindez ma megváltozott, ugyanis közel 230 millió forintos állami, és több mint 10 millió forintos önkormányzati forrásból összesen közel két kilométernyi kerékpárutat építettek, így Nagykovácsi kerékpáros összeköttetést kapott a fővárossal.

A budapesti Adyliget–Remeteszőlős szakaszon 914 méter hosszúságban, Remeteszőlős–Nagykovácsi között pedig 894 méter hosszú szakaszon épült kerékpárút. Az Eötvös utcában kerékpáros nyomvonal és jelzőtábla segíti a forgalmi rend megtartását. A fejlesztés részeként biztonságosabbá tették az Amerikai Iskola előtti gyalogátkelőhelyet, kiszélesítették a gyalogos utat, kamerát és sárga villogót helyeztek el, valamint forgalomlassító sziget is épült.

„A kerékpárutakat manapság szokás két külön kasztra osztani. Vannak a hivatásforgalmi és vannak a turisztikai, rekreációs célú kerékpárutak. Nagy öröm számunkra, hogy a Nagykovácsi kerékpárút egyszerre számít mindkettőnek. Boldogan használják majd azok is, akik a hétvégén kirándulni jönnek ide, de nagy hasznukra lesz azoknak is, akik Budapestre járnak be kerékpárral dolgozni, hiszen így össze tudják kapcsolni a napi mozgásigényt az ingázással”, mondta Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a kerékpárutak átadóján.

2010 óta nagyságrendileg 1.600 km kerékpárút épült az országban, ebből több mint 200 kilométernyit 2021-ben adtak át. Nagykovácsi a napokban újabb kerékpáros fejlesztésnek örülhet majd, hiszen hamarosan bringapályát is átadnak a településen.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds