Skip to main content

Egy pompás tekerés után irány a fürdő!

Egy pompás tekerés után irány a fürdő!
Itt a tavasz, ami egyben azt is jelenti, hogy itt az ideje annak, hogy leporold a bringádat és nyakadba vedd az országot egy fantasztikus felfedező kerékpártúra keretében! Ha pedig kellően bemelegedtek az izmaid a nap végére, akkor pihentesd őket egy forró fürdőben a kiadós tekerés után! Ehhez ajánlunk válogatásunkban most 5 olyan csodás kerékpártúra útvonalat, amelyben összekötheted a biciklizést egy kis pihentető fürdőzéssel. Indulj el!

Zrínyi útján-szigetvári körtúra

Mielőtt bringára pattannál, vár rád a Szigetvári Vár, ahol izgalmas időutazásban lehet részed egy látványos interaktív tárlaton! Innen a városon keresztül Zsibót felé vedd az irányt! A mozsgói szőlőhegy pincéi felé vezető út már önmagában is élmény, hiszen csodálatos kilátás nyílik a Dráva síkságára és Szigetvárra. Itt több híres pincészet mellett is eltekersz. Miután Mozsgóra átérve meglátogattad a felújított Biedermann-kápolnát, menj tovább Almáskeresztúrra! Itt pihenj meg a Kaba Farmon, ahol egy finom sajtkóstoló lesz a jutalmad! Visszafelé Mozsgón keresztül a csertői halastóhoz vezet az utad, majd az Almás-patak mentén haladva Szigetváron ér véget. Ha visszaértél, akkor meg se állj az ország egyik legklasszabb fürdőjéig, ahol kellemes pihenés vár rád.

Zrínyi útján-szigetvári körtúra

Kerékpárral a Dráva síkján

Harkány üdülővárosát egy szép kerékpárúton hagyod el Drávaszabolcson át a Dráva töltéséig. Az aszfaltozott úton az ártéri erdők csendje kísér. Ha nincs nagy sár az erdőben, akkor az ártér gyönyörű vadonjába is letérhetsz, egészen a Dráva partig. Keselyűsfapuszta után egy jellegzetes helyi félutcás kistelepülést, Tótokföldjét érinted, majd Mattyon keresztül Siklósra tekerhetsz. Itt ne hagyd ki az Európa Nostra díjas Malkocs bej dzsámiját és a szerb ortodox templomot, de akár a Máriagyűdi Bazilikához is tehetsz egy kitérőt! Jutalmadat a környék kézműves cukrászdájában, a Czukorborsó Máriagyűdön fogyaszthatod el. A fárasztó túra után pedig a Harkányi Gyógyfürdőben pihenheted ki magad.

Kerékpárral a Dráva síkján

Hévíz és Keszthely között kerékpárral

Hévíz és Keszthely a dombosabb vidék ellenére viszonylag könnyű kerékpáros kört is kínál, amibe ráadásul számtalan látnivalót és érdekes megállópontot beiktathatsz. A hévízi parkolótól eltéveszthetetlen az útvonal Keszthelyig, amely jól használható bringaúton közelíthető meg. A város sétálóutcáját elérve vedd az irányt a móló felé, ahol több fagyizóból és büféből választhatsz! A mólótól a Festetics-kastélyig ugyanazon az útvonalon mész visszafelé, mint amin jöttél, itt azonban érdemes egy kis időt eltöltened. Innen Cserszegtomaj irányába haladsz tovább, ahol a Balaton Ballooning telephelyéről hőlégballon túrák indulnak. Hamarosan újra eléred Hévízt, ahol beiktathatsz egy kitérőt az Árpád-kori egregyi templomig és pincesorig: remek borokkal és finom ételekkel tudod betetőzni a túrádat. Azonban dönthetsz úgy is, hogy visszabringázol a parkolóig, ahol végre csobbanhatsz egyet a Hévízi Tófürdő vizében.

Hévíz és Keszthely között kerékpárral

Eger környéki kerékpártúra

Ez az egri vár falaitól induló és oda visszatérő 40 km hosszú könnyű kerékpártúra sorra veszi a püspöki székhely közvetlen közelében található történelmi és geológiai látnivalókat. A várost a Szépasszony-völgy irányában hagyod el, de mielőtt elindulnál Egerszalókra, látogasd meg a Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpontot, ahol változatos programok és egy kalandpark is vár rád! A bringaút Egerszalók „fürdőnegyedén” halad keresztül, ahol a Nosztalgia Fürdő vizében pancsolva gyönyörködhetsz a mésztufamedencékkel borított „sódomb” látványában. Innen Verpelétre kerékpározhatsz, ahol egy újabb geológiai érdekességet nézhetsz meg: Magyarország legépebben megmaradt vulkáni képződményét, egy parazitakrátert. A hegyre tanösvény vezet fel, a csúcsáról pedig kiváló kilátás nyílik a Tarna-völgyre. Zárásként Tarnaszentmária és Egerszólát érintésével tekerhetsz vissza Egerbe, ahol az Eger Termálban pihenheted ki a túra fáradalmait.

Eger környéki kerékpártúra

Városból a természetbe – a Mályvádi-erdő csodája

A 39 kilométeres könnyű túrát azzal érdemes kezdeni, hogy elsőként a Gyulavári Kastélyt nézed meg, ahol nemcsak 18 különböző témájú kiállítás kínál tartalmas időtöltést, hanem Gyula első kézműves sörmanufaktúrája is ínyenc sörkülönlegességekkel vár. Ezután irány a természet: a Gyulavárin túl elterülő Mályvádi-erdőt Dénesmajor felől közelítheted meg, a Fekete-Körös gátkoronáját követve. Az erdővel és kacskaringós folyókanyarulatokkal szegélyezett úton Gyula-Városerdő üdülőkörzetébe érkezel. Itt dönthetsz úgy, hogy az új, természetközelben épült kerékpárúton tekersz vissza Gyulára, de hosszabb utat is választhatsz. A Fekete-Körös hídján átkelve, a folyó túloldalán Szanazugba kerekezhetsz, a Fehér- és Fekete-Körös összefolyásához. Innen komppal juthatsz vissza a túlpartra, onnan pedig Gyulára. A nagy tekerés után pedig mindenkinek jólesik egy kis pihenés, így vedd célba a Gyulai Várfürdőt, és élvezd a nyugalmat!

Városból a természetbe – a Mályvádi-erdő csodája

További blogposztjaink

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

TOP 5 hely Tokaj-Hegyalján és a Bodrog völgyben

Szőlősorok barázdálta vulkáni lankákkal, barátságosan kanyargó folyókkal és titokzatos vízibirodalommal hív kalandos kirándulásra a Zempléni-hegység nyugati peremén elterülő világörökségi borvidék!...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds