Skip to main content

Egy körültekintő előzés akár életet is menthet

Egy körültekintő előzés akár életet is menthet

Ingyenes vezetéstechnikai tréningekkel segíti a Groupama Biztosító a kerékpárosok és autósok biztonságos közlekedését. A félórás képzéseken a gépjárművezetők a szokásos vezetéstechnikai tréning alapelemein felül különböző szimulációs gyakorlatokon vehetnek részt, ahol megtapasztalhatják, milyen érzés kerékpárosként, ha túl közelről előzik őket, illetve hogyan lehet a biztonságos előzést a volán mögött ülve végrehajtani. A tréningsorozatot bemutató sajtóeseményen bemutatták az Aktív Magyarország új, kerékpárra szerelhető oldaltávolság-mérőjét is.

A Groupama Biztosító hosszú ideje elkötelezett a közlekedésbiztonság támogatásában, ezért is tartotta fontosnak, hogy segítse a kerékpározókat is az utakon. A Tarts 1,5 méter oldaltávolságot! kampányhoz csatlakozva olyan speciális vezetéstechnikai tréningeket tesz most ingyenesen elérhetővé, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az autósok és bringások biztonságosabban közlekedhessenek. A Hungaroring területén lévő Groupama Tanpályán megvalósuló kurzusokon a sofőrök a hagyományos vezetéstechnikai feladatok mellett azt is gyakorolják majd, hogy hogyan vigyázhatnak jobban a kerékpárosokra az utakon.

A sajtótájékoztatón Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hangsúlyozta, hogy 2011 és 2019 között évente átlagosan 600-650 halálos közlekedési baleset történt a hazai közutakon, így azonnali lépésekre van szükség. Kiemelte, hogy a konkrét cselekvéseken felül szükség van annak a megközelítésnek az elfogadtatására is, hogy ne autós-kerékpáros csoportokról beszéljünk, hanem a közúti közlekedésben résztvevőkről, hiszen akik ma autóban ülnek, azok holnap kerékpárra pattannak.

A három darab Amerikából beszerzett oldaltávolság-mérőből egy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz került. Ezzel kapcsolatban Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára elmondta, hogy az eszközt egyelőre preventív jelleggel használják, és amennyiben túl veszélyes előzési oldaltávolságot mérnek vele, a rendőrök megállítják a sofőrt és szóbeli figyelmeztetésben részesítik.

Szeptemberben és októberben összesen 300 fő vehet részt az ingyenes „1,5 méter” tréningeken. Az érdeklődők a Groupama Tanpálya honlapján, a www.tanpalya.hu weboldalon regisztrálhatnak.

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

 

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds