Duna-Ipoly Nemzeti Park

Duna-Ipoly Nemzeti Park

Túraidőpont: október 24.

Gondtalan élményben lesz részünk, ha a Pilis néhol meredekebb szakaszainak elektromos rásegítésű biciklivel vágunk neki. A túra Pilismarótról indul, a falut elhagyva rövidesen beérünk az erdőbe, és elérjük a falu feletti tisztást, ahol élesen balra kanyarodva megkezdjük a kapaszkodást a Királykúti úton. Dobogókőt alulról megkerülve haladunk a Királykúti úton, amely számos ismert helyet érint, így elhaladunk a Ferenczy-szikla (ahol a legenda szerint a Föld szívcsakrája található), az Árpádvár és a Rám-szakadék teteje mellett, érintjük a Dobogókői sípálya alját. Prédikálószék előtt letérünk az erdészeti útról, és köves-földes erdei úton érjük el a kilátót. A 639 m magas Prédikálószékről csodálatos panoráma tárul elénk, belátni innen a teljes Dunakanyart, a Börzsönyt, szép időben még a Mátra is látszik. A pihenőt követően visszafordulunk Pilismarót felé a már ismert úton, és a kellemes erdei ereszkedést követően ismét a túra kiindulópontján találjuk magunkat.

Túra indítása: 10:00
Indulás és érkezés: Maróti Kiskert, 2028 Pilismarót, Köztársaság tér 7.
Táv: kb. 32 km
Szintemelkedés: kb. 1300 m
Túra időtartam: kb. 2-3 óra
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő
Jegyvásárlás: https://www.jegymester.hu/hun/Festival/8227118/E-bike-kerekpartura-a-Predikaloszekre

A túra 14 éves kor felett látogatható.
A részvételhez 2 db személyi okmány (fényképes igazolvány, lakcímkártya) letétbe helyezése szükséges.
Kérjük, mindenki hozzon hosszú ujjú kesztyűt, víz- és szélálló kabátot/nadrágot. Ha reggel bizonytalan az időjárás (pl. esik), kérjük, hívja a 20/574-1863-as telefonszámot. Az aktuális időjárás függvényében döntünk, hogy indul-e a túra.
Kötelező felszerelés: bukósisak (kérésre biztosítunk).
Ajánlott felszerelés: meleg, szél- és vízálló ruházat, kesztyű, szemüveg, folyadék, ennivaló.

További információ: Gyurász Gábor – Telefon: 06 20 574 1863 – Email: gyuraszg@yahoo.fr


Túraidőpont: október 17.

Dobogókőt alulról megkerülve 32 kilométeres túránkon haladunk a Királykúti úton, amely számos ismert helyet érint, így elhaladunk a Ferenczy-szikla (ahol a legenda szerint a Föld szívcsakrája található), az Árpádvár és a Rám-szakadék teteje mellett, érintjük a Dobogókői sípálya alját. Prédikálószék előtt letérünk az erdészeti útról, és köves-földes erdei úton érjük el a kilátót. A 639 m magas Prédikálószékről csodálatos panoráma tárul elénk, belátni innen a teljes Dunakanyart, a Börzsönyt, szép időben még a Mátra is látszik. A pihenőt követően visszafordulunk Pilismarót felé a már ismert úton, és a kellemes erdei ereszkedést követően ismét a túra kiindulópontján találjuk magunkat.

Részvételi díj: 5000 Ft
Jelentkezés: +36-20/574-1863, gyuraszg@yahoo.fr


Túraidőpont: október 10.

Az 50 kilométeres túra Pilismarótról indul, a falut elhagyva rövidesen beérünk az erdőbe, és megkezdjük a kapaszkodást Dobogókő irányába. Az útelágazásnál a Pilis-tető felé fordulunk. Itt találjuk a Boldog Özséb kilátót, ahonnan páratlan kilátás tárul elénk Budapest felé, de szép időben a Börzsönyig is ellátni. Visszaereszkedve Dobogókő irányába rövidesen elérjük ezt a méltán népszerű turistaközpontot. A pihenő után, rövid ereszkedést követően ismét az erdőben találjuk magunkat, a Kakashegyi házaknál letérünk az erdészeti útra. Dobogókőt alulról megkerülve haladunk a Királykúti úton, és rátérünk a Pilismarótra visszavezető útra.

Részvételi díj: 5000 Ft
Jelentkezés: +36-20/574-1863, gyuraszg@yahoo.fr