Balaton környékeBalaton-felvidékTuristaház

Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola

By 2021.02.25.február 3rd, 2022No Comments

Hazánk egyik legszebb, természeti, geológiai és kultúrtörténeti értékekben gazdag térsége a Balaton-felvidék. E sokszínűség bemutatásában jelentős szerepet vállal a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola. Az erdei iskola komplex szolgáltatást nyújt a csoportoknak: 60-65 fő részére biztosít szálláshelyet és étkezést, a környezeti nevelés, az erdei tanulás, a sportolás és a szabadidős tevékenységek lehetőségét. Az erdei iskolában foglalható programok a fiatal nemzedék környezettudatos szemléletének formálását segítik elő: Az új ismereteket a természet közvetlen közelségében, gyakorlati megfigyelések útján sajátíthatják el a diákok. A színvonalas oktatáshoz egy 40-50 fős, korszerűen felszerelt nagytanterem áll rendelkezésre.

Az épületben található „Érzékszerveinkkel az erdő“ című állandó kiállítás elkalauzolja a látogatókat az éjszakai és a nappali erdő világába, majd erdei gyűjtemények és interaktív eszközök segítségével, játékos módon mutatja be az erdő életközösségét. A kézműves programokhoz szabadtéri kenyérsütő kemence és egy kézműves foglalkoztató terem biztosított.

A szabadidő változatos eltöltéséről a kertben kialakított sportpályák, játszótér és tűzrakóhelyek gondoskodnak. A szállóépületben (34 fő) 2-4-6 ágyas szobák, mosdó, fürdők, konyha, 35-40 fős étkező, az emeleten pedig bemutató élményterem található. A tanépületben (8 fő) két szoba és egy 15-20 fős kistanterem áll a csoportok rendelkezésére.

Az erdei iskola közvetlen szomszédságában található a Balatoncsicsói Erdészház, mely további 20 fő számára biztosít szálláshelyet.

Szolgáltatások: főzőkonyha, tűzrakóhely, nyárs, bogrács, wifi, játszótér, kemence, élménytermek
Utolsó felújítás éve: 2012
Nyitvatartás: egész évben

Látnivalók a környéken: Országos Kéktúra, Hegyestű Geológiai Bemutatóhely (Monoszló), Káli-medence, Tapolcai-tavasbarlang, Eötvös Károly kilátó (Köveskál), Kinizsi-vár (Nagyvázsony), Balatonakali strand, Kinizsi-kilátó (Kab-hegy), Almádi monostor romjai (Monostorapáti)

Turistaház adatlap

Országrész: Balaton környéke
Tájegység: Balaton-felvidék
Helyszín: Szentjakabfa
Férőhely: 42

Elérhetőség

Telefon: +36/(87)535-200,
+36/(30)685-3148

E-mail: bfei@bakonyerdo.hu
Weboldal: bakonyerdo.hu/okoturisztika/erdei-iskolak/balaton-felvidek
Facebook: /Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola
Cím: 8272 Szentjakabfa, 055/2 hrsz.
GPS: 46.947839°, 17.650762°