Skip to main content
Dél-DunántúlMecsek-Villány-ZselicTuristaház

Annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központ

By 2020.11.04.augusztus 18th, 2021No Comments

Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, a Völgység találkozásánál, gyönyörű parkerdei környezetben, öreg fák árnyékában egyaránt várja az aktív, vagy a nyugodt kikapcsolódásra vágyó kirándulókat. A gróf Apponyiak egykor kedvelt üdülőhelye méltán viseli a nevét ma is, mivel gróf Apponyi Rudolfné szül. Benckenndorf Anna után nevezte el a lakosság a helyszínt közel 150 éve, miután a köznép javára engedte át a ma már nem látható fürdőépületét. A megyét átszelő piros turistaútvonal érinti Annafürdőt, ahol pihenőtó, vadaspark, kilátó, lombkoronaösvény, erdei játszótér, tanösvények, interaktív eszközök, bérelhető kerékpárok, kemence, tűzrakóhely és erdei kisvendéglő is rendelkezésre áll.

Szolgáltatások:

Annafürdő Kulcsosház-Erdei Iskolában nagyobb csoportok, évfolyam találkozók, sport rendezvények, erdei iskolák résztvevőinek elhelyezésére van lehetőség. Csak egyben kiadható, 15 fő alatt a szomszédos Vendégházban javasolt az elhelyezés, nagyobb csoportok esetén javasolt inkább a kulcsosház-erdei iskola igénybevétele.

A földszinten két db 8 férőhelyes, emeletes ágyas szoba található, konyhával, kamrával, közös vizesblokkokkal, nagy étkezővel. A tetőtérben egy 4 ágyas szoba és egy 22 ágyas, hangulatos tetőtéri szoba áll rendelkezésre, 4 közös vizesblokkal.

Önellátó, fiatalos csoportoknak ajánljuk elsősorban, akik szeretik az igazi, bakancsos, erdei életformát, természetjárást.  Az épületben hagyományos cserépkályhás fűtés van, melyet előre felfűtünk és hasogatott tüzifát helyezünk el közelében. Igényelhető menzai étkezés is a közeli szakiskola konyhájáról.

Az önellátás lehetősége mellett lehetőség nyílik a teljes, vagy félpanziós ellátás igénylésére is, mivel 2021. tavaszán nyit ki a vendégházhoz közel egy új, erdei kisvendéglő, ahol helyi termékekből, erdei alapanyagokból készült ételekkel és italokkal várják a kirándulókat. Kézműves foglalkozások, túravezetés, környék számos látnivalója, valamint személyre szabott programajánlói teszi igazán különlegessé Annafürdőt!

Látnivalók a környéken:

Interaktív kilátó és lombkoronaösvény, vadaspark, pihenőtó, Apponyi-kastély

Turistaház adatlap

Országrész: Dél-Dunántúl
Helyszín: Lengyel-Annafürdő
Férőhely: 42

Elérhetőség

Telefon: +36/(74)482-487,
+36/(30)947-0898

E-mail: annafurdo@gyulajzrt.hu
Weboldal: gyulajzrt.hu/turizmus
erdei_iskola_lengyelannafurdo

Facebook: /Annafürdő Vendégház és Erdei Iskola
Cím: 7184 Lengyel-Annafürdő, külterület 176.
GPS: 46.388179°, 18.372034°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds