Skip to main content
Észak-DunántúlVértes-GerecseTuristaház

Alsóvadácsi Vadászpanzió

By 2021.06.28.szeptember 21st, 2021No Comments

Az Alsóvadácsi Vadászpanzió és Alsóvadácsi Közjóléti Turisztikai Fogadópont és Kiállítótér Süttő és Tardos között félúton, a Gerecse szívében található. Szállásaink erdei környezetben várják az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeket. A vadászpanziótól egy könnyed 10 perces sétával megközelíthetjük a felhagyott bányaudvarokat, ahol a Vöröshídi geológiai tanösvényt tekinthetjük meg, ami vidék érdekes domborzatát és geológiáját mutatja be. Ugyanitt 2019-ben átadásra került egy lombkorona ösvény is, ami kör alakú 44 m átmérőjű és 105 m hosszúságú tanösvény a völgypart két oldaláról indul, s átível egy időszakos vízfolyás felett. A lombkorona ösvényt úgy alakítottuk ki, hogy kerekesszékesek is használhassák.

fotó: Vaszkó Zsolt

Szolgáltatások:

Alsóvadács Vadászház Panzió

A panzió 2019-ben teljesen fel lett újítva, modern belsőt kapott. A vadászházban 10 szoba áll rendelkezésre, 25 ággyal. Minden szobához tartozik külön fürdőszoba zuhanyzóval. A földszinten kialakításra került egy mozgáskorlátozottak számára is alkalmas szoba, mely családi szobának is megfelel, hiszen 2 szoba lett egybenyitva. Jól felszerelt konyha áll a vendégek rendelkezésére tágas étkezővel, mellette pedig egy nagy társalgó, közösségi rész is található. A panzió területén nincs térerő, de csatlakozni lehet a díjmentes WIFI hálózatra. A fűtésrendszer elektromos panelekkel lett megoldva, de az épületben 2 cserépkályha is helyet kapott.

Étkezést tudunk biztosítani, de aki szeretné megoldhatja önállóan, hiszen a jól felszerelt konyhát bárki használhatja. A panzióhoz tartozik egy kertrész, amely alkalmas nagyobb szabadtéri rendezvények megtartására. A kerthelyiségben egy 50 főt befogadó szaletli és hozzá kapcsolódó kerti tűzhely is található, ahol sütni és főzni egyaránt lehet.

Alsóvadácsi Közjóléti Turisztikai Fogadópont és Kiállítótér

Az épületben 10 férőhely van, 5 önálló ágy és szimpla, illetve kinyitható kanapék formájában. A földszinten 2 fürdőszoba található, ezen kívül 1 nagy terasz és 3 kis társalgó biztosítja a természet közeli pihenés élményét. Az átalakítás, felújítás során kialakult új, tágasabb fogadótérben egy étkezőasztallal, fotelekkel felszerelt nagy társalgó is helyet kapott. Az szálláson az alap fűtés elektromos, mellette 2021-ben még egy cserépkályha építése van tervben.

Látnivalók a környéken:

A szállástól nincs messze Esztergom és Tata sem, előbbi 30 km-re utóbbi 20 km-re található. A panzió közelében fekszik a Papréti-tó, ami könnyed sétával megközelíthető, illetve sok forrást felkereshetünk a környéken. Érdemes felkeresni a Nagy-pisznicét is; Gerecsében számos bányaudvar található, de talán ez a legrégebbi. A kövekben őstengeri óriás egysejtűek, megaloduszok, a jura időszaki vörös mészkőben lábasfejű ammoniták mészhéjai láthatók.

Utolsó felújítás éve: 2019
Nyitvatartás: egész évben

Turistaház adatlap

Országrész: Észak-Dunántúl
Helyszín: Süttő
Férőhely: 35

Elérhetőség

Telefon: +36/(33)474-440
E-mail: alsovadacs@bp-erdo.hu
Weboldal: alsovadacsipanzio.hu/
Cím: 2543 Süttő, Alsóvadács zug 2.
GPS: 47.705297°, 18.447650°

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds