Skip to main content

A zselici dombság különleges táján modern körülmények között pihenhetnek a túrázók

A zselici dombság különleges táján modern körülmények között pihenhetnek a túrázók

A Gyöngyvirág Kulcsosház az aktív és a passzív pihenést kedvelőknek is ideális választás

A Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program részeként 21,5 millió forintos támogatásból korszerűsítették a Gyertyánosi Parkerdőben elhelyezkedő Gyöngyvirág Kulcsosházat. A kulcsosház környezetében turistautak, horgásztó és erdei tornapálya is várja a látogatókat.

 A Gyertyánosi Parkerdő az egyik leglátogatottabb Kaposvár környéki parkerdő, amely Zselickislak határában, a 67-es út mentén terül el. A zselici tájra jellemző vízmosásokkal, dombos tájjal találkozhatunk a területen, a dombok között pedig egy tó is emeli a táj szépségét. A tó, a kijelölt túraútvonalak, az erdei tornapálya kiváló rekreációs lehetőségeket biztosítanak az erdőben kirándulók számára. Azonban nemcsak kirándulásra, ismeretszerzésre, szemléletformálásra alkalmas az erdő. Információs táblákkal ellátott tanösvény várja a kirándulókat, illetve igény esetén az állami erdőgazdaság csoportok részére vezetett túrákat is biztosít, ahol lehetőség van megismerni a terület növény- és állatvilágát, valamint az erdő- és vadgazdálkodás alapjait.

A Gyöngyvirág Kulcsosház mostani fejlesztése következtében a ház, a berendezések és a környezet is megújult. A kulcsosház jelenleg összesen 12 fő elszállásolására alkalmas, két különálló szobában. Korszerű berendezés, jól felszerelt konyha és étkező is várja a látogatókat. A ház szomszédságában egy 20, valamint egy 40 főt is befogadni képes nyitott, fedett filagória áll, lehetőséget adva nagyobb csoportok időjárástól független pihenésére is. Ezen kívül tűzrakó helyek és egy környezetbarát külső mellékhelyiség is rendelkezésre áll. A háztól egy kicsit távolabb található a legendás Négy testvér forrás, de avarkori ásatások, erdei tornapálya, valamint egy horgásztó is felfedezésre hívja a túrázókat. „Az általunk kezelt kilenc parkerdőből a Gyertyánosi Parkerdő talán mind közül a legszebb. Varázslatos környezetével, tiszta vizű forrásaival és megújult szálláshelyével tökéletes körülményeket biztosít a pihenéshez és a feltöltődéshez”, mondta Fehér István, a SEFAG Zrt. vezérigazgatója a kulcsosház átadóján.

A turistaház kiváló lehetőséget kínál mindenkinek, aki családjával vagy barátaival szeretne eltölteni egy vagy több napot nyugalmas természeti környezetben. Könnyebb és nehezebb túraútvonalak is várják az aktív turizmust kedvelőket, aki pedig a passzív pihenést választaná, a turistaház udvarán kemencét és tűzrakóhelyet is talál a kerti sütögetéshez. A parkerdőtől keletre, 300 méterre lovarda is található, amely tovább színesíti a pihenési lehetőségek gazdag tárházát. A tágas erdei környezet egyidőben nagyobb létszámú társaságoknak is teret adhat a kikapcsolódásra. A látogatószám folyamatosan növekszik, éves szinten már több tízezer kiránduló keresi fel a parkerdőt. Az ide érkezők főként bakancsos turisták, természetjárók, de családok és munkahelyi, baráti közösségek is előszeretettel keresik fel különböző rendezvények céljából.

További híreink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds