Skip to main content

A rózsaszínbe borult Hősök terén tartották az ország legnagyobb kerékpáros edzését

A rózsaszínbe borult Hősök terén tartották az ország legnagyobb kerékpáros edzését

Május 6-án Magyarországról startol a 2022-es Giro d’Italia mezőnye. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt előtt 100 nappal, a Rózsaszín Fények Éjszakáján a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei, köztük a budapesti Hősök tere is. A Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli, valamint Valter Attila és Dina Márton országúti kerékpárversenyzők várták a lelkes hobbisportolókat egy közös edzésre. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos maga is kerékpárral érkezett a helyszínre.

A visszaszámlálás elindult: 100 nap múlva, egészen pontosan május 6-8. között Magyarország ad otthont a 2022-es Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny nyitószakaszainak. A Grande Partenza, azaz a Nagy Rajt során több vidéki városunk, illetve Budapest is a legendás sportesemény három etapjának helyszínéül szolgál.

100 nappal a start előtt, a Rózsaszín Fények Éjszakáján a Giro teljes útvonalán, így Olaszországban és hazánkban is rózsaszínbe borultak az útvonal menti rajt- és célvárosok nevezetességei. Országszerte 35 városunkban, a magyarországi versenyszakaszok összkilométer számát nézve közel 400 kilométer hosszan történelmi emlékhelyek, szobrok, közterek, középületek, parkok és templomok öltik magukra virtuálisan a Giro ikonikus rózsaszín trikóját. Többek között Balatonfüreden a Vaszary Galéria, Kaposváron a Nagyboldogasszony-székesegyház, Visegrádon a Fellegvár, Budapesten pedig a Szabadság-szobor, a Puskás Aréna, a Művészetek Palotája, a Duna Aréna épülete, valamint a Hősök tere is rózsaszín fényárban úszott.

A Millenniumi emlékműnél 100 spinning bicikli várta a kerékpársport szerelmeseit, akiket profi edzők invitáltak Valter Attila és Dina Márton országúti kerékpárversenyzőkkel karöltve egy szabadtéri edzésre.

“Hihetetlenül motiváló volt ezen a közös tekerésen részt venni, illetve testközelből látni a hobbibringások elszántságát. Elképesztően jólesett, hogy az edzés utolsó kilométereit Marcinak és nekem ajánlották, az elkövetkező időszakban, a tavaszi-nyári versenyszezonra való felkészülésem során bizonyára sokszor eszembe fog még jutni ez a rengeteg lelki pluszt adó egy óra” – nyilatkozta Valter Attila, aki a tervek szerint ott lesz májusban a Giro d’Italia mezőnyében.

A látványos eseményre ellátogatók találkozhattak Boronkay Péter kétszeres világ- és háromszoros Európa-bajnok paratriatlonistával is, a Nagy Rajt kommunikációs vezetője, dr. Csisztu Zsuzsa pedig itt mutatta be először hivatalosan az esemény nagyköveteit, Tápai Szabinát, Gianni Annonit és Till Attilát.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos maga is kerékpárral érkezett a helyszínre, illetve részt vett a spinning edzésen.

“Pontosan 100 nap van hátra a Giro d’Italia rajtjáig, és immár másodjára ünnepeljük meg a Rózsaszín Fények Éjszakáját. Sajnos 2020-ban a pandémia miatt elmaradt a Magyarországról startoló Nagy Rajt. Viszont idén biztos, hogy mi adhatunk otthont a patinás kerékpáros-körverseny nyitószakaszának! Az elmúlt két év a még profibb felkészülésre volt alkalmas, és a településeink már nagyon várják a májust, illetve azt, hogy végre vendégül láthassák a verseny mezőnyét. A Giro nemcsak egy szimpla kerékpárverseny, hanem egy turisztikai attrakció is, amit évente több mint 800 millióan követnek élőben. Éppen ezért reméljük, hogy a közvetítések által minél több ember kap majd világszerte kedvet ahhoz, hogy mihamarabb megnézze ezt a csodálatos országot, amelyben élünk”, nyilatkozta Révész Máriusz.

További információk a Rózsaszín Fények Éjszakájáról, valamint a Nagy Rajtról: www.girohungary2022.hu

További blogposztjaink

Íme a 2023-as év kedvencei

Íme a 2023-as év kedvencei

Idén is kerestük az ország legizgalmasabb kilátóját, legkényelmesebb turistaházát, legjobb kerékpárútját és legszebb erdei kerékpárútját. Célunk a 2020 óta minden...

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds