Skip to main content

2021 legjobb bringaparkjai

2021 legjobb bringaparkjai

Igen intenzív évet tudhatunk magunk mögött ami a kerékpáros fejlesztéseket illeti. Rekordmennyiségű kerékpárutat adtunk át, és az Országos Bringapark Program is csúcson pörgött. Összesen 56 bringapark építését támogattunk 2021-ben, melyek nagy részét már használatba is vehették a bringások. Év végi visszatekintőnkben ezek közül emelünk ki néhányat.

A márciusban meghirdetett Országos Bringapark Programban önkormányzatok, nemzeti parki igazgatóságok, erdészeti szervezetek, valamint sportegyesületek pályázhattak 50%-os állami támogatás mellett bringaparkok építésére. A pályákon minden korosztály biztonságos keretek között javíthatja ügyességét, egyensúlyérzékét és koncentráló képességét. Azok a gyermekek, akik ilyen pályákon töltik a szabadidejüket, nem csak egészségesebbek lehetnek, hanem az ügyesebb kerékpárkezelési tudásuknak köszönhetően a forgalomban is magabiztosabb közlekedőkké válhatnak.

Tata – Bringapálya a városi sportkomplexum közepén

Májusban a Program eddigi legnagyobb pumpapályáját adtuk át Tatán, az Építők parkjában. Az Öreg-tó szomszédságában lévő helyszín különlegessége, hogy egy óriási játszótér és szabadidős sportpályák sokasága egészült ki a 600 négyzetméteres, aszfaltburkolattal ellátott, több nyomvonalú ügyességi pumpapályával. A hely azóta közkedvelt találkozóhely lett a tatai gyerekek körében, hiszen a pályát a bringások mellett a gördeszkások és rolleresek is használhatják.

Magyarország legnagyobb pumpapályáját adták át Tatán

Balassagyarmat – Az első igazi erdei bringapark

Az Erdőtörvény módosításának köszönhetően 2021-től már nemzeti parkok és erdészetek területén is épülhettek bringaparkok. Balassagyarmat ki is használta a lehetőséget, és az Ipoly Erdővel együttműködve, a természetvédelmi szempontokat figyelembe véve alakítottak ki egy erdei single trail pályát. A tatai helyszínhez hasonlóan a Nyírjes Trails is outdoor paradicsommá válhat a jövőben, hiszen hamarosan látogatóközpont is épül a területen, melynek földszintjén kerékpárosokat is kiszolgáló öltözőt és zuhanyzóval ellátott mosdót alakítanak ki. A beruházásban még víziszínpad, tematikus sétányok, játszóház is épül a helyszínen.

Az ország első igazi erdei bringaparkját adták át Balassagyarmaton

Nagymaros, Győr, Budakeszi – Civilek megálmodták, mi segítettünk a továbbfejlesztésben

Az Országos Bringapark Programban több olyan helyszín is készült, amelyeken már valamilyen formában korábban is volt bringapark. Nagymaroson erdei single trail, Győrön pumpapálya és BMX-dirtjump pálya, Budakeszin és Komlón pumpapályák épültek vagy újultak meg – mindegyikük valamilyen civil kezdeményezésből nőtte ki magát.

Nagymaros is feliratkozott a bringapályás települések listájára

További blogposztjaink

Nézz szét túráink között!

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds

This will close in 0 seconds